pricing
Grilltips
 

Voor vlees of vis dat slechts kort hoeft te garen is maar weinig houtskool nodig. Blangrijk is om niet teveel hoeutskool tegelijk aan te steken zodat er voldoende zuurstof aan de houtskool kan.

Als hulp bij het aansteken van de barbecue kan men gebruikmaken van aanmaakblokjes of aanmaakgel. Bij een barbecue met ventilatieopeningen deze helemaal open zetten, de houtskool aanteken en 14-20 minuten wachten tot er zich een grijze aslaag op de kolen vormt. Pas dan beginnen met grillen.

Let er op dat u het vlees net voor het grillen reeds op kamertemperatuur brengt. Zo niet kan het vlees nog rauw en koud zijn vanbinnnen wanneer het reeds een mooi bruin korstje krijgt. Mogelijkheid is ook om na het korsten het vlees aan de zijkant van de grill verder te laten garen.

Proef regelmatig en gebruik altijd een grilltang om het vlees te draaien. Indien u een grillvork gebruikt zal het vlees sap verliezen en taai en droog worden.


Tips voor het grillen van vis
Vissoorten die het meest geschikt zijn voor barbecue zijn vetrijke vissoorten zoals zalm en forel. Heel handig is het bebruik van een vistang. Dit voorkomt dat de vis uit elkaar valt. Grill vis op een niet te hoge temperatuur, vis wordt snel droog.

Gezond grillen.

Grill bij voorkeur "gemarmerd" vlees, doorregen met fijne vetadertjes. Dit vet heeft een koelende functie en zorgt ervoor dat uw vlees sappig blijft. Het verdwijnt tijdens het grillen maar zorgt voor extrat smaakt.

Laat het vlees niet te lang boven hete houtskool grillen zodat het geen aangebrande korst krijgt. Dit is lecht voor onze gezondheid! Vlees dat een langere gaartijd vraagt laat u na het korsten beter aan de kant van de grill verder garen.

Niet elke olie is geschikt om te grillen. Gebruik oliën die hoge temperaturen aankunnen, met ander woorden oliën die niet rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vertzuren.

pricing